Vakantiehuizen Normandië

Een vakantie in Normandië betekent dat je heel veel gaat zien en beleven. Zo heb je prachtige dorpen en is er heel veel geschiedenis te vinden en te ontdekken. Er zijn in Normandië veel mooie dorpen, maar Honfleur is toch wel de mooiste en is zeker een bezoekje waard als je een particulier vakantiehuis in Normandië huurt. Verder is het de moeite waard om langs te gaan in Bayeux en Caen. Naast de prachtige dorpen heb je de landingsstranden waar in de Tweede Wereldoorlog veel gevochten is en waar nog veel te zien is en te beleven. Wil je niks hiervan missen? Huur dan een vakantiehuis in Normandië.

Mooie dorpen en steden in Normandië

  • Bayeux
  • Beuvron-en-Auge
  • Caen
  • Cherbourg-en-Cotentin
  • Etretat
  • Honfleur
  • Le Bec-Hellouin
  • Rouen
  • Saint-Céneri-Le-Gérei

Honfleur
Honfleur is een plaats in Normandië aan de monding van de Seine tegenover Le Havre. Honfleur staat bekend om zijn charmante haven die wordt gekenmerkt door leistenen huizen. Het werd meermaals geschilderd door Gustave Courbet, Eugène Boudin, Claude Monet en Johan Barthold Jongkind. De kerk van Saint-Catherine, met zijn klokkentoren gescheiden van het hoofdgebouw, is de grootste houten kerk van Frankrijk. Honfleur is een middeleeuwse stad die je nog duidelijk terugziet in bijvoorbeeld het centrum.Honfleur ligt 577 kilometer van Utrecht vandaan.

Wat te doen in Honfleur?
In Honfleur vind je heel wat bezienswaardigheden en activiteiten. Zo kan je een bezoek brengen aan de jachthaven, de Sint-Catharinakerk of de Notre-Dame van Parijs. Wat activiteiten betreft zijn er ook leuke mogelijkheden, je vindt er een dierentuin, meerdere musea en gezellige winkels. Verder vind je in de plaats veel gezellige eettentjes en restaurants, en ook genoeg uitgaansmogelijkheden. Ook zit je in de buurt van veel grote steden zoals Le Havre, Deauville en Caen waar de mogelijkheden ontzettend groot zijn.

Caen
Caen is een mooie en grote stad, op enkele uren rijden van Parijs. De stad ligt op 15 kilometer van de kust. De rivier de Orne stroomt door de stad. Caen heeft een rijke historie en staat bekend om haar gezellige centrum. Caen werd in de 11e eeuw gesticht door Willem de Veroveraar. De stad heeft bijzondere monumenten, zoals twee kloosters (juwelen van de romaanse kunst) en de hertogelijke burcht, die wordt beschouwd als een  van de grootste vestingwerken van Europa. Caen biedt haar bezoekers een bijzondere omgeving. Caen ligt 638 kilometer van Utrecht vandaan.

Wat te doen in Caen?
​​​​​​​In Caen zijn veel prachtige bezienswaardigheden te zien. Zo heb je de Abbaye aux Hommes(Abdij), Abbaye aux Dames(klooster), meerdere prachtige kerken en verder. Ook zijn er genoeg activiteiten zoals een escaperoom, meerdere musea en zijn er prachtige dagtrips. Ook is er een prachtig winkelcentrum met leuke winkels en eetgelegenheden. Ook is uitgaan zeker mogelijk in Caen.

Bayeux
Bayeux is een charmant stadje gelegen aan de landingsstranden van Normandië. Het historische centrum met zijn oude straatjes, pittoreske houten huisjes en  authentieke sfeer nodigt uit. Bovendien staat Bayeux vol met ongelooflijke, goed bewaarde middeleeuwse gebouwen en monumenten. Bayeux is een stad in Normandië dat bekendstaat om het tapijt van Bayeux. Het wandtapijt vertelt het verhaal van de invasie van Willem de Veroveraar van Engeland en de daaropvolgende veldslag in de stad Hastings. Het tapijt is zeventig meter lang en vijftig centimeter hoog. Eigenlijk is dit geen tapijt, maar  borduurwerk. Het wandtapijt is te zien in het Centre Guillaume le Conquérant in Bayeux.

Wat te doen in Bayeux?
​​​​​​​In Bayeux zijn veel mogelijkheden om te doen, zo kan je naar dagtours, historische tours, dagtrips en culturele tours. Verder zijn er prachtige bezienswaardigheden zoals de Cathédrale Notre-Dame, Bayeux War Cemetery of Abbey d’Ardenne. Ook kan je een bezoek brengen aan meerdere prachtige musea, het winkelcentrum en de lekkere eetgelegenheden. Verder kan je er goed uitgaan of een bezoek brengen aan een van de omliggende steden.

Étretat

Étretat is een indrukwekkende kustplaats in het noorden van Normandië met een kust vol prachtige witte krijtrotsen en mooie stranden, Étretat ligt ongeveer 570 km van Utrecht. en is een zeer populaire plaats voor vakantiegangers.

Wat te doen in Étretat?

Étretat is een gezellige plaats vol charmante gebouwen, vele winkeltjes en een overdekte markthal, Ook zijn er vele eettentjes en restaurants zoals het “Restaurant Le Galion” in het prachtig middeleeuws gebouw “Manoir de la Salamandre”. Rond Étretat zijn er vele prachtige locaties zoals de kliffen en krijtrotsen “La Courtine”, “La Manneporte” of de "L'aiguille” bij de grot ‘Trou de l’Homme’. Ook kan u in de tuin “Les Jardins d'Étretat” genieten van een prachtig uitzicht op de kust.

Beuvron-en-Auge

Beuvron-en-Auge is een sfeervol dorpje in het platteland van Normandië, ongeveer 30 minuten bij Caen vandaan. Dit gezellige plaatsje staat bekend om hun Normandische vakwerkhuizen. Beuvron-en-Auge is ongeveer 620 km van Utrecht vandaan in de Pays d'Auge.

Wat te doen in Beuvron-en-Auge?

Beuvron-en-Auge is een prachtig plaatsje met een kerk en een historisch centrum met meer dan 40 karakteristieke vakwerkhuizen uit de 17e & 18e eeuw, Ook ligt Beuvron-en-Auge aan de “Route du cidre” en wordt er jaarlijks in oktober een cider festival gehouden. Beuvron-en-Auge is een landgoed uit de 16e eeuw en was tot de 18e eeuw eigendom van de familie Harcourt


Cherbourg-en-Cotentin

In Cherbourg-en-Cotentin ligt de havenstad Cherbourg, deze stad bevindt zich in het noorden van het Normandische schiereiland Cotentin, ongeveer 790 km van Utrecht. Als havenstad was Cherbourg in het verleden belangrijk voor vervoer naar Amerika en was ook de eerste stopplaats van de Titanic nadat deze Engeland verliet. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog was Cherbourg een belangrijke locatie, De Slag om Cherbourg begon vlak na de geallieerde invasie van Normandië en ook is de stad tot vandaag de dag een belangrijke standplaats voor de Franse Marine en haven voor vele veerdiensten.

Wat te doen in Cherbourg-en-Cotentin?

In Cherbourg is er voor ieder wat: Lekker relaxen op het strand “Plage de Querqueville”, shoppen in een van de vele winkeltjes en het winkelcentrum “Les Eléis” of een wandeling door de tuin “Parc Liais” en “Parc des Ravalet”. Vanwege het historische belang van Cherbourg zijn er ook veel interessante musea zoals het oorlogsmuseum “Musée de la Libération” en het kunstmuseum “Musée d’Art Thomas-Henry”.


Rouen

Rouen is de hoofdstad van de regio Normandië en ligt ongeveer 500 km van Utrecht. In Rouen vind je een prachtige binnenstad met vele mooie vakwerkhuizen, charmante winkeltjes, veel erfgoed zoals de “Palais de Justice” en wel acht kerken waaronder de “Cathédrale Notre-Dame de Rouen”, Rouen is ontstaan in de 1e eeuw en werd in de 3e eeuw een bisschopszetel.

Wat te doen in Rouen?

Rouen is een stad met veel winkels, restaurants en uitgaansmogelijkheden, De dat heeft ook een oude binnenstad met veel bezienswaardigheden zoals het uurwerk “Le Gros-Horloge” boven de poort naar het plein “Place du Vieux-Marché” dat is omringt door vakwerkhuizen en de 13e eeuwse “Donjon of Jeanne d'Arc” toren dat voorheen deel was van een burcht. Ook staan er in Rouen meerdere kerken waaronder het kathedraal “Cathédrale Notre-Dame de Rouen”, De kerk “L'église Saint-Maclou” en de “L'abbaye Saint-Ouen de Rouen”.