Wintersport Tauplitz 2024/2025

Tauplitz is een klein skigebied met ‘maar’ 42 kilometer aan pistes. Door de ongerepte natuur van Tauplitz is het een prachtig skigebied voor jouw wintersport. Tauplitz wordt omgeven door alpenweiden en toppen van het Toten Gebirges. Een voordeel van je skivakantie in Tauplitz is, dat je de auto eigenlijk niet nodig hebt. De bewoners verplaatsen zich hier door middel van sneeuwscooters of hond sledes. Zelf kan je met de gratis skibus mee om bij de skilift te komen.

Skipistes in Tauplitz

  • Blauw: 18 km aan pistes
  • Rood: 19 km aan pistes
  • Zwart: 8 km aan pistes

Mooiste dorpen in Tauplitz

  • Tauplitz
  • Bad Mitterndorf

Tauplitz
Tauplitz is een rustig dorp dat bekend staat dat het onder de meest sneeuwzekere dorpen valt in Oostenrijk. Het authentieke dorp ligt op zo’n 1000 kilometer van Utrecht en is met de auto maar ook met de trein bereikbaar.

Wat te doen in Tauplitz?
Naast skiën kan je in Tauplitz ook langlaufen. Het beschikt over meer dan 90 kilometer loipes. Wat voorzieningen betreft vind je in het dorpje een voetbalclub, supermarkt maar ook een zwembad.

Skipistes
Tauplitz heeft sfeervolle en kindvriendelijke pistes. Het skigebied heeft in totaal 45 kilometer aan pistes, waarvan 18 kilometer aan blauwe, 19 kilometer aan rode en 8 kilometer aan zwarte pistes. De pistes zijn zeer familievriendelijk omdat het er niet al te druk is. Ook de jonge kinderen zullen een leuke vakantie beleven mede omdat je er een mooi kinderland vindt. Doordat het beschikt over moderne liften en een goed puntenstelsel heeft hoef je zelden te wachten totdat je boven bent.

Bad Mitterndorf
Bad Mitterndorf is een authentiek en rustig dorpje dat ruim 1000 kilometer van Utrecht vandaan ligt. Het dorp is eventueel ook met de trein bereikbaar. Helaas heeft het geen rechtstreekse verbinding met het skigebied, wel is er een dalafdaling die je terug naar het dorp voert.

Wat te doen in Bad Mitterndorf?
In het dorp vind je voorzieningen zoals een spa, openluchtzwembaden, een winkelcentrum maar ook après-ski. Er zijn meerdere supermarkten in het dorp.

Skipistes
De pistes zijn een goede plek voor vooral beginners en licht gevorderde skiërs. Ook voor families is het een goed gebied omdat het er niet al te druk is. Voor de kinderen is er een kinderland beschikbaar. Het gebied bestaat in totaal voor 45 kilometer aan pistes waarvan 18 kilometer aan blauwe pistes, 19 kilometer aan rode pistes en 8 kilometer aan zwarte pistes. Doordat het gebied  beschikt over moderne liften en een goed puntenstelsel hoef je maar weinig te wachten.