Wintersport Brandnertal 2024/2025

Wintersport in het Brandnertal in 2024/2025 is een perfecte keuze voor de wintersporters met gezinnen. Het skigebied Brandnertal is een wat kleiner skigebied en minder bekend als de andere skigebieden in Oostenrijk, maar hierdoor is het wat rustiger en perfect als je op zoek bent naar een rustiger skigebied waar je heerlijk kan genieten en tot rust kan komen.

Skipistes in Brandnertal

  • Blauw: 23 km aan pistes
  • Rood: 28 km aan pistes
  • Zwart: 1 km aan pistes

Mooiste dorpen in het Brandnertal

  • Bludenz
  • Boden​​​​​​​
  • ​​​​​​​Brand
  • Bürserberg

Brand
Brand is een zonnig dorp, geschikt voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning in plaats van massatoerisme. Het is een dorp dat super geschikt is voor families met kinderen onder andere omdat de twee skischolen beschikken over een kinderland en oefenlift. Voor de rest is Brand super sfeervol en eenvoudig bereikbaar omdat het dicht bij de snelweg ligt. Vanaf Utrecht ligt het dorp 855 kilometer verwijderd.

Wat te doen in Brand?
In Brand vind je gezellige cafés en bars, ook vind je voornamelijk hotels en appartementen. In het centrum vind je een aantal leuke winkels, restaurants, cafés en leuke terrasjes. Ook zijn er veel activiteiten te doen naast skiën zoals langlaufen, boogschieten, indoor golf, paardrijden, sneeuwschoenwandelen en rodelen. Verder kan je naar Liechtenstein of naar het zwembad Val Blu in Bludenz. Wat après-ski betreft gaat het er in Brand niet uitbundig aan toe, de leukste apres ski bar is de Heuboda. Als je bij de pistes wilt komen kun je de gondel pakken die direct vertrekt uit Brand. Ook kan je terug skiën naar het dorp, een super goede locatie in het skigebied dus.

Skipistes
Skigebied Brandnertal is een middelgroot skigebied dat bijna helemaal bestaat uit blauwe en rode pistes. Het skigebied is een erg geschikt gebied voor beginners, dat komt omdat je er veel makkelijke pistes vindt en de skischolen gericht zijn op families. De wat minder gevorderde skiër beleeft hier waarschijnlijk een geweldige vakantie terwijl de gevorderde wat sneller uitgekeken zal zijn ondanks dat je een aantal mooie rode pistes hebt. In het brandnertal is het vrij rustig en niet zo groot. Voor kinderen is er een kinderland en die kunnen al snel de piste op omdat er veel blauwe pistes zijn. Als het etenstijd is, kan je een bezoek brengen aan een van de vele gezellige restaurants die hier zijn. Verder vind je hier vrij nieuwe en moderne liften en gondels. Veel toeristen, waaronder vrij veel Nederlanders, keren hier toch nog een paar keer naar terug. Als de dag voorbij is kan je gezellig een biertje drinken in Brand, verwacht alleen niet dat hier een bruisende après-ski is. Voor wie zoekt naar meer uitgaansmogelijkheden of een dagje wilt winkelen kan je zo naar Bludenz. In totaal vind je hier 52 kilometer aan pistes waarvan 23 aan blauwe, 28 kilometer aan rode en 1 kilometer aan zwarte pistes.

Bürserberg
Bürserberg is een dorp dat zo'n 10 kilometer van Bludenz vandaan ligt. Ook is Bürserberg een erg sfeervol dorp omdat er veel traditionele huizen verspreid over een helling liggen, wat het dorp echt een plaatje maakt. Verder is Bürserberg erg kindvriendelijk door de skischool en ligt het op een goede locatie in het skigebied. Het dorp is erg goed bereikbaar en 850 kilometer van Utrecht vandaan.

Wat te doen in Bürserberg?
De voorzieningen in Bürserberg zijn beperkt, zo vind je hier een supermarkt en wat winkeltjes. Wel kan je met de bus naar Brand of Bludenz, in die plaatsen is er wel erg veel te doen. Ook is de après-ski in Bürserberg niet bijzonder, beneden bij de lift kan je een drankje doen op het terras, meer wordt het niet. Omdat het skigebied klein is, ben je best snel in het gedeelte van Brand, waar de skiliften vertrekken.

Skipistes
​​​​​​​Skigebied Brandnertal is een middelgroot skigebied dat bijna helemaal bestaat uit blauwe en rode pistes. Het skigebied is een erg geschikt gebied voor beginners, dat komt omdat je er veel makkelijke pistes vindt en de skischolen gericht zijn op families. De wat minder gevorderde skiër beleeft hier waarschijnlijk een geweldige vakantie terwijl de gevorderde wat sneller uitgekeken zal zijn ondanks dat je een aantal mooie rode pistes hebt. In het brandnertal is het vrij rustig en niet zo groot. Voor kinderen is er een kinderland en die kunnen al snel de piste op omdat er veel blauwe pistes zijn. Als het etenstijd is, kan je een bezoek brengen aan een van de vele gezellige restaurants die hier zijn. Verder vind je hier vrij nieuwe en moderne liften en gondels. Veel toeristen, waaronder vrij veel Nederlanders, keren hier toch nog een paar keer naar terug. Als de dag voorbij is kan je gezellig een biertje drinken in Brand, verwacht alleen niet dat hier een bruisende après-ski is. Voor wie zoekt naar meer uitgaansmogelijkheden of een dagje wilt winkelen kan je zo naar Bludenz. In totaal vind je hier 52 kilometer aan pistes waarvan 23 aan blauwe, 28 kilometer aan rode en 1 kilometer aan zwarte pistes.

Bludenz
Bludenz is een stad die door veel toeristen vaak gepasseerd wordt. Hoewel Bludenz een relatief klein stadje is, is het wel een goede wintersportplek. Bludenz ligt ten westen van Oostenrijk is is vanaf Utrecht ongeveer 840 kilometer en krap 9 uur rijden met de auto.

Wat te doen in Bludenz?
​​​​​​​In Bludenz vind je veel leuke entertaining mogelijkheden. Het stadje heeft een authentiek centrum met tientallen winkels maar ook vind je er dingen zoals een overdekt zwembadcomplex, het Zimbapark. Bludenz beschikt ook over een treinstation waardoor je makkelijk naar andere steden kan reizen maar het stadje ook goed bereikbaar is.

Skipistes
​​​​​​​Vanaf Bludenz is het 10 minuten rijden voordat je bij de eerste lift staat. Ook is het mogelijk om de auto te laten staan en bijvoorbeeld de bus te pakken. Bludenz heeft in totaal 52 km aan pistes ingedeeld in drie niveaus. Het beschikt over drieëntwintig kilometer aan blauwe pistes, achtentwintig kilometer aan rode pistes en een kilometer aan zwarte pistes.