Wintersport Hochkönig 2024/2025

Met 120 kilometer aan pistes valt Hochkönig buiten de top 10 skigebieden van Oostenrijk, maar dat betekent niet er niks te beleven is. Tijdens de skivakantie in Hochkönig kan je genieten van de prachtige natuur rondom de plaatsen Maria Alm, Mühlbach am Hochkönig en Dienten am Hochkönig. Met pistes van makkelijk tot gemiddeld is het een perfecte bestemming voor wintersport met familie of beginners. De eerste stap richting je wintersport zet je door een vakantiehuis of chalet in Maria Alm, Mühlbach am Hochkönig of Dienten am Hochkönig te huren.

Skipistes in Hochkönig

  • Blauw: 52 km aan pistes
  • Rood: 41 km aan pistes
  • Zwart: 27 km aan pistes

Mooiste dorpen in Hochkönig

  • Bischofshofen
  • Dienten
  • Hinterthal
  • Maria Alm
  • Mühlbach am Hochkönig
  • Saalfelden

Saalfelden
Saalfelden is een middelgrote stad met 16.000 inwoners. Het stadje is een plek met een goede ligging ten opzichte van andere skigebieden.Saalfelden is vanaf Utrecht 947 kilometer en ongeveer 10 uur rijden. Ook is het mogelijk om vanaf Schiphol het vliegtuig te pakken. Op die manier sta je met anderhalf uur dichtbij Saalfelden.

Wat te doen in Saalfelden?
De plek is een erg goede plek voor langlaufers omdat er op een kruispunt van twee brede dalen ligt met meer dan 50 kilometer aan loipes. In de stad kan je ook het centrum bezoeken maar ook het museum. Verder zijn er in de stad restaurants, bars en lunchrooms. Met het openbaar vervoer kan je zo naar grote steden zoals Zell am See of Leogang. Groot voordeel is dat alles er relatief goedkoop is.

Skipistes
Saalfelden heeft voor in totaal 120 kilometer aan skipistes met 52 kilometer aan blauwe pistes, 41 kilometer aan rode pistes en 27 kilometer aan zwarte pistes.

Dienten
Dienten is een bergdorp waar je de rust en ruimte kan vinden. Het dorpje heeft bijna 1.000 inwoners en is daarom vrij rustig. Vanaf Utrecht is Dienten 995 kilometer rijden. Vanaf Schiphol is het ruim 1,5 uur vliegen en land je dichtbij het plaatsje.

Wat te doen in Dienten?
Doordat het dorpje vrij klein is kan je de auto laten staan om naar bijvoorbeeld naar de winkels of eetgelegenheden te gaan. Ook de skilift en pistes zijn met de voet makkelijk bereikbaar. Dichtbij het plaatsje vind je grote steden zoals Zell am See en Leogang die je kan bezoeken.

Skipistes
Dienten heeft in totaal 120 kilometer aan skipistes waarvan 52 kilometer aan blauwe pistes, 41 kilometer aan rode pistes en 27 kilometer aan zwarte pistes. Het skicentrum is erg modern waardoor de verbinding met Mühlbach erg goed is. Voor jongeren is de plaats niet zo geschikt doordat er weinig après ski te vinden is.

Maria Alm
Maria Alm is een vrij rustig plaatse en omringd met prachtige bergen. het ligt op de grens van duitsland en Oostenrijk en is vanaf Utrecht zo'n 10,5 uur rijden. Ook is de plaats goed vanaf Schiphol met het vliegtuig bereikbaar.

Wat te doen in Maria Alm?
In het stadje zelf vind je een zwembad met sauna, restaurantjes en een winkelcentrum. Vanuit de plaats kan je snel naar grote steden zoals Leogang en Zell am See. Wel is er in Maria Alm voor in de avond Après ski.

Skipistes
Maria Alm staat in verbinding met skigebied Hochkönig wat bestaat uit 6 dorpen. In Totaal zijn er 120 kilometer aan pistes waarvan 53 kilometer aan blauwe pistes, 41 kilometer aan rode pistes en 27 kilometer aan zwarte pistes. Ook zijn er voor de kleinere erg kindvriendelijke pistes beschikbaar. Omdat de piste voor de meer gevorderde pistes hier een stuk vandaan ligt kunnen de kinderen hier lekker hun gang gaan.

Mühlbach am Hochkönig
Mühlbach is een rustige plaats gelegen aan de voet van de Hochkönig. Omdat het zo’n rustige plaats is is de plek zeer geschikt voor jonge kinderen. Gezinnen genieten er van de rust, terwijl er een bescheiden apres ski mogelijk is. Mühlbach am Hochkönig ligt 980 kilometer van Utrecht vandaan en is met de auto, maar ook het vliegtuig bereikbaar.

Wat te doen in Mühlbach am Hochkönig?
In Mühlbach vind je alle voorzieningen voor een week vakantie. In het dorp vind je een aantal restaurants en kun je s ochtends een wandeling maken langs de rivier waar het dorp langs gebouwd is. Ook is het mogelijk om de bus te pakken naar de stad Bischofshofen.

Skipistes
Op een kleine afstand van het dorpje ligt het grootste skigebied waar in totaal 120 kilometer aan pistes liggen. 52 kilometer aan blauwe pistes, 41 kilometer aan rode pistes en 27 aan zwarte pistes.

Hintertal
Hinterthal is een rustig en sfeervol dorpje in het skigebied Hochkönig. Het dorp is erg sneeuwzeker en beschikt over een goede skischool. Het skigebied is voor beginners maar ook gevorderden kunnen hier goed hun gang gaan. Het dorpje is erg goed bereikbaar en is vanaf Utrecht 1000 kilometer rijden.

Wat te doen in Hintertal?
In Hintertal vind je een kleine supermarkt, als je meer voorzieningen wilt kan je de auto pakken naar Maria Alm, Zell am See of Saalfelden. Wel kan je in het dorp naast skiën ook langlaufen, wandelen of met de arrenslee en tocht door de natuur maken. In Hintertal vind je een aantal leuke barretjes, maar van uitbundige après-ski is geen sprake. Als je bij de pistes wilt komen, kan je een van de liften nemen die in het dorp zelf liggen.

Skipistes
Maria Alm staat in verbinding met het skigebied Hochkönig, dat bestaat uit 6 dorpen. In totaal zijn er 120 kilometer aan pistes, waarvan 53 kilometer aan blauwe pistes, 41 kilometer aan rode pistes en 27 kilometer aan zwarte pistes. Ook zijn er voor de kleinere erg kindvriendelijke pistes beschikbaar. Omdat de piste voor de meer gevorderde pistes hier een stuk hoger ligt, kunnen de kinderen hier lekker hun gang gaan.

Bischofshofen
Bischofshofen hoort eigenlijk bij skigebied Hochkönig, maar bij voldoende sneeuw kan je ook naar het skigebied Werfenweng of Flachau. Voor wintersport begrippen is dit een flinke stad door industrie en treinstation. Dit maakt dat je wel alle voorzieningen in handbereik hebt. Bischofshofen is bijzonder makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg en 973 kilometer van Utrecht vandaan.

Wat te doen in Bischofshofen?
In Bischofshofen vind je koffiehuizen, restaurants en andere soorten eettentjes. Ook is er een winkelcentrum met heel veel winkels. Er zijn in Bischofshofen genoeg cafés en uitgaansgelegenheden, maar echt après-ski vind je nauwelijks. Het uitgaan is voornamelijk populair in de weekenden. Als je bij de pistes wilt komen, zal je de auto of skibus moeten pakken.

Skipistes
Maria Alm staat in verbinding met het skigebied Hochkönig, dat bestaat uit 6 dorpen. In totaal zijn er 120 kilometer aan pistes, waarvan 53 kilometer aan blauwe pistes, 41 kilometer aan rode pistes en 27 kilometer aan zwarte pistes. Ook zijn er voor de kleinere erg kindvriendelijke pistes beschikbaar. Omdat de piste voor de meer gevorderde pistes hier een stuk hoger ligt, kunnen de kinderen hier lekker hun gang gaan.