Wintersport Silvretta Montafon 2024/2025

In het skigebied in Montafon vind je 117 kilometer aan pistes, waaronder ook 10 kilometer aan moeilijke pistes. In het skigebied vind je veel sportieve afdalingen, veel freeride routes en rustige dorpjes met traditionele architectuur. Hierdoor valt er naast het skiën ook nog genoeg te beleven voor jong en oud. Een vakantiehuis of chalet voor je wintersport in Montafon huur je simpel en snel bij Eurochalets.

Skipistes in Silvretta Montafon

  • Blauw: 62 km aan pistes
  • Rood: 45 km aan pistes
  • Zwart: 10 km aan pistes

Mooiste dorpen in Silvretta Montafon

  • Bartholomäberg
  • Gaschurn - Partenen
  • Gorthipohl
  • Sankt Gallenkirch
  • Schruns-Tschagguns
  • Silbertal

Gaschurn - Partenen
Gaschurn - Partenen is een aantrekkelijk gebied voor families met kinderen. Het ligt ongeveer aan het einde van het Montafon Dal en bestaat uit twee authentieke dorpen. In het dorp zijn veel mogelijkheden naast skiën wat eventueel zorgt voor goede afwisseling. Gaschurn - Partenen is erg sfeervol en ligt op een goede locatie in het skigebied. Het ligt 866 van Utrecht vandaan.

Wat te doen in Gaschurn - Partenen?
In Gaschurn - Partenen vind je een aantal winkels zoals een slagerij, een aantal supermarkten en sportwinkels. Verder zijn er veel ontspan mogelijkheden in het dorp, je vindt er een sauna, solarium en een massageruimte. Behalve het skiën kan je ook langlaufen in Gaschurn - Partenen bij een groot berg stuwmeer. Als je op zoek bent naar après-ski kan je beter naar Gaschurn gaan, daar vind je erg gezellige après-ski. Om bij de pistes te komen kan je een directe gondel naar boven nemen en er is een dalafdaling terug naar het dorp.

Skipistes
Skiregio Montafon is een gebied dat steeds populairder wordt onder Nederlanders. Het bestaat uit vier skipistes en is met de skibus bereikbaar.Overigens is deze skibus gratis bij aanschaf van een skipas. Skigebied Silvretta Montafon is een ideale plek voor gezinnen met families omdat het rustig is, je er veel blauwe pistes vindt en er veel faciliteiten voor kinderen zijn zoals een kinderland. Daarbij zijn er ook veel oefenpistes en is verdwalen moeilijk omdat alles uiteindelijk uitkomt bij het dalstation. Gevorderden kunnen zich uitleven op de 5 van in totaal 7 zwarte schorpioen hellingen van het gebied. Na het skiën is er gelegenheid voor een drankje, al moet je van de après-ski niet zoveel verwachten als in Tirol. Wel vind je er veel restaurants waar je tussen het skiën kan eten. In totaal heeft het 117 kilometer aan pistes, waarvan 62 blauwe, 45 kilometer rode en 10 kilometer aan zwarte.

Schruns-Tschagguns
Schruns-Tschagguns is het drukste gedeelte van het Montafondal, maar ook de meeste gebouwen en voorzieningen. Er is ontzettend veel te doen naast skiën, maar dat vind je vooral in Schruns. Tschagguns is wat rustiger, de dorpen worden gescheiden door een doorgaande weg. Sterke punten van Schruns-Tschagguns zijn dat het er erg sfeervol is , eenvoudig bereikbaar van de snelweg, de kindvriendelijkheid en het prijsniveau.

Wat te doen in Schruns-Tschagguns?
In Schruns-Tschagguns kan je naast skiën ontzettend veel, je vindt er een overdekte kunstijsbaan, er zijn drie rodelbanen, langlaufloipes en wandelwegen. Ook kun je er zwemmen, tennissen, paragliden en ijsklimmen. Vervelen hoef je in Schruns-Tschagguns dus zeker niet. In Schruns is er een centrum met erg veel verschillende winkels. In Tschagguns vind je een enkele supermarkt. Ook is er een treinstation waardoor je snel en makkelijk andere steden kan bezoeken. In de bar Urmonti kan het erg gezellig zijn, maar is niet te vergelijken met de après-ski van Tiroolse bestemmingen. Als je bij de pistes wilt komen, kan je de gondels pakken waar je er drie van vindt rondom de dorpen. Door de uitgestrektheid van de dorpen zal je regelmatig gebruik moeten maken van de skibus.

Skipistes
​​​​​​​Skiregio Montafon is een gebied dat steeds populairder wordt onder Nederlanders. Het bestaat uit vier skipistes en is met de skibus bereikbaar.Overigens is deze skibus gratis bij aanschaf van een skipas. Skigebied Silvretta Montafon is een ideale plek voor gezinnen met families omdat het rustig is, je er veel blauwe pistes vindt en er veel faciliteiten voor kinderen zijn zoals een kinderland. Daarbij zijn er ook veel oefenpistes en is verdwalen moeilijk omdat alles uiteindelijk uitkomt bij het dalstation. Gevorderden kunnen zich uitleven op de 5 van in totaal 7 zwarte schorpioen hellingen van het gebied. Na het skiën is er gelegenheid voor een drankje, al moet je van de après-ski niet zoveel verwachten als in Tirol. Wel vind je er veel restaurants waar je tussen het skiën kan eten. In totaal heeft het 117 kilometer aan pistes, waarvan 62 blauwe, 45 kilometer rode en 10 kilometer aan zwarte.

Sankt Gallenkirch
Sankt Gallenkirch bestaat net zoals veel andere gebieden van het Montafon gebied uit twee dorpen. In de dorpen heerst een gastvrije sfeer en heeft een goede locatie in het skigebied. Ook liggen de dorpen dicht bij de snelweg, wat ze goed bereikbaar maakt. Sankt Gallenkirch ligt maar zo’n 860 kilometer van Utrecht verwijderd.

Wat te doen in Sankt Gallenkirch?
​​​​​​​In Sankt Gallenkirch vind je een aantal winkels zoals een paar supermarkten, een drogisterij en een sportwinkel. Verder biedt het gebied de keuze uit twintigtal restaurants. Ook zijn er wat bars waar men zich tot begin van de avond kan vermaken, van massale apres ski is geen sprake. Sankt Gallenkirch is een super goed gebied om te verblijven voor de wintersporter omdat het een goede locatie biedt in het skigebied. Met de komst van de verbinding  Hochjoch en Silvretta Nova ligt Sankt Gallenkirch op de meest perfecte plek van het skigebied. Ook Gargellen en Golm zijn vanaf hier gemakkelijk met de skibus of auto te bereiken.

Skipistes
​​​​​​​Skiregio Montafon is een gebied dat steeds populairder wordt onder Nederlanders. Het bestaat uit vier skipistes en is met de skibus bereikbaar.Overigens is deze skibus gratis bij aanschaf van een skipas. Skigebied Silvretta Montafon is een ideale plek voor gezinnen met families omdat het rustig is, je er veel blauwe pistes vindt en er veel faciliteiten voor kinderen zijn zoals een kinderland. Daarbij zijn er ook veel oefenpistes en is verdwalen moeilijk omdat alles uiteindelijk uitkomt bij het dalstation. Gevorderden kunnen zich uitleven op de 5 van in totaal 7 zwarte schorpioen hellingen van het gebied. Na het skiën is er gelegenheid voor een drankje, al moet je van de après-ski niet zoveel verwachten als in Tirol. Wel vind je er veel restaurants waar je tussen het skiën kan eten. In totaal heeft het 117 kilometer aan pistes, waarvan 62 blauwe, 45 kilometer rode en 10 kilometer aan zwarte.

Bartholomäberg
Bartholomäberg is een klein en zeer zonnig dorp. De plaats wordt ook wel ‘Sonnenregion’  genoemd. Dat komt omdat het drop veel zonuren telt. Ook staat het dorp bekend om het prachtige uitzicht dat het biedt. Het dorp ligt bij het skigebied Silvretta Montafon wat een super goed skigebied is.

Wat te doen in Bartholomäberg?
In Bartholomäberg vind je een mooie kerk, wat restaurants, hotels en een aantal historische gebouwen.Ook vind je een aantal supermarkten en een kiosk. In het dorp vind je geen skiliften dus moet je de auto of skibus pakken om bij de gondel te komen. Après ski vind je ook niet in het dorp, wel kan je met een biertje in je hand genieten van het prachtige uitzicht natuurlijk.

Skipistes
​​​​​​​Silvretta Montafon is een gebied dat steeds populairder wordt onder Nederlanders. Het bestaat uit vier skipistes en is met de skibus bereikbaar.Overigens is deze skibus gratis bij aanschaf van een skipas. Skigebied Silvretta Montafon is een ideale plek voor gezinnen met families omdat het rustig is, je er veel blauwe pistes vindt en er veel faciliteiten voor kinderen zijn zoals een kinderland. Daarbij zijn er ook veel oefenpistes en is verdwalen moeilijk omdat alles uiteindelijk uitkomt bij het dalstation. Gevorderden kunnen zich uitleven op de 5 van in totaal 7 zwarte schorpioen hellingen van het gebied. Na het skiën is er gelegenheid voor een drankje, al moet je van de après-ski niet zoveel verwachten als in Tirol. Wel vind je er veel restaurants waar je tussen het skiën kan eten. In totaal heeft het 117 kilometer aan pistes, waarvan 62 blauwe, 45 kilometer rode en 10 kilometer aan zwarte.

Silbertal
Silbertal is een rustig dorp in een rustig zijdal. In Silbertal combineer je rust met voldoende skimogelijkheden. Het dorp is erg sfeervol en kindvriendelijk, ook kun je er eten en drinken voor een prima prijs. Het dorp ligt 865 kilometer van Utrecht vandaan en is vanaf de snelweg erg goed bereikbaar.

Wat te doen in Silbertal?
In Silbertal kan je genieten van verschillende wellnessfaciliteiten zoals een sauna, solarium en een zwembad. Wel vind je dit in een hotel. Après ski vind je niet in Silbertal, hier ga je echt heen voor de rust. Als je bij de skipiste wilt komen kun je naar het mini skigebied van het dorp, dat is te bereiken met een gondelbaan vanaf het dorp. Wil je naar het Silvretta Montafon gebied zal je de auto of skibus moeten pakken.

Skipistes
​​​​​​​Silvretta Montafon is een gebied dat steeds populairder wordt onder Nederlanders. Het bestaat uit vier skipistes en is met de skibus bereikbaar.Overigens is deze skibus gratis bij aanschaf van een skipas. Skigebied Silvretta Montafon is een ideale plek voor gezinnen met families omdat het rustig is, je er veel blauwe pistes vindt en er veel faciliteiten voor kinderen zijn zoals een kinderland. Daarbij zijn er ook veel oefenpistes en is verdwalen moeilijk omdat alles uiteindelijk uitkomt bij het dalstation. Gevorderden kunnen zich uitleven op de 5 van in totaal 7 zwarte schorpioen hellingen van het gebied. Na het skiën is er gelegenheid voor een drankje, al moet je van de après-ski niet zoveel verwachten als in Tirol. Wel vind je er veel restaurants waar je tussen het skiën kan eten. In totaal heeft het 117 kilometer aan pistes, waarvan 62 blauwe, 45 kilometer rode en 10 kilometer aan zwarte.

Sankt Gallenkirch - Gorthipohl
Sankt Gallenkirch en Gortipohl zijn twee dorpen in het westen van Oostenrijk in de deelstaat Vorarlberg en is met de auto ongeveer 900 km van Utrecht vandaan. De dorpen liggen op rond 900 meter hoogte in het Montafon dal dat in het midden van het skigebied ligt waardoor er genoeg te doen is in en rond de dorpen Sankt Gallenkirch - Gortipohl.

Wat te doen in Sankt Gallenkirch - Gorthipohl?
In Sankt Gallenkirch en Gortipohl is een breed aanbod aan sfeervolle restaurants en een aantal bars en cafés waar het s`avonds heel gezellig is, Uiteraard vind je in Gallenkirch - Gortipohl ook een aantal supermarkten, bakkers en andere benodigdheden. Zoals de rest van het skigebied zijn ook Sankt Gallenkirch en Gortipohl goed bereikbaar waardoor je met de auto of skibus gemakkelijk alles kunt bereiken, Hierdoor profiteer je ook in Gortipohl van de uitstekende skilift verbindingen naar zowel de Silvretta Nova en de Hochjoch in Sankt Gallenkirch.

​​​​​​​Skipistes
​​​​​​​Silvretta Montafon is een gebied dat steeds populairder wordt onder Nederlanders. Het bestaat uit vier skipistes en is met de skibus bereikbaar.Overigens is deze skibus gratis bij aanschaf van een skipas. Skigebied Silvretta Montafon is een ideale plek voor gezinnen met families omdat het rustig is, je er veel blauwe pistes vindt en er veel faciliteiten voor kinderen zijn zoals een kinderland. Daarbij zijn er ook veel oefenpistes en is verdwalen moeilijk omdat alles uiteindelijk uitkomt bij het dalstation. Gevorderden kunnen zich uitleven op de 5 van in totaal 7 zwarte schorpioen hellingen van het gebied. Na het skiën is er gelegenheid voor een drankje, al moet je van de après-ski niet zoveel verwachten als in Tirol. Wel vind je er veel restaurants waar je tussen het skiën kan eten. In totaal heeft het 117 kilometer aan pistes, waarvan 62 blauwe, 45 kilometer rode en 10 kilometer aan zwarte.