Vakantiehuizen Pyreneeën

Een vakantie in de Pyreneeën betekent dat je veel bergwandelingen gaat maken, natuurgebieden gaat bezoeken en prachtige dorpen en steden gaat zien. Hierdoor is het huren van een particulier vakantiehuis in de Pyreneeën aantrekkelijk voor iedere vakantieganger. Tijdens je vakantie in de Pyreneeën kun je makkelijk een uitstapje doen naar Spanje aangezien de Pyreneeën de grens vormt tussen Spanje en Frankrijk. Dit zorgt ervoor dat er heel veel uitstapjes te plannen zijn en dat je een perfecte vakantie gaat hebben.

Mooie dorpen en steden in de Pyreneeën

  • Bagnères-de-Luchon
  • Lecumberry
  • Mirepoix
  • Prats-de-Mollo-la-Preste
  • Saint-Jean-Pied-de-Port
  • Saint-Lizier
  • Tarascon-sur-Ariège

Lecumberry

Lecumberry is een charmante Franse gemeente gelegen in het departement Pyrénées-Atlantiques op rond de 1325 km afstand van Utrecht, Het verleden van de gemeente bestaat vooral uit landbouw en traditionele ambacht. Er hangt dan ook een charmante en rustige sfeer in Lecumberry en het omliggende landschap. Lecumberry ligt in de Pyreneeën vlakbij de Spaanse grens en was in het verleden deel van het Spaanse koninkrijk maar is tegenwoordig deel van Frankrijk.

Wat te doen in Lecumberry?

Lecumberry ligt in het midden van een mooi berglandschap dat perfect is voor fiets- of wandeltochten waarbij je kan genieten van het prachtige uitzicht en in de omgeving van Lecumberry vind je veel Baskische architectuur, de regio staat ook bekend om hun lokale specialiteiten zoals Baskische kazen maar ook hammen en cider die je op allerlei plekken in Lecumberry kan proeven. Voor de avontuurlijke onder ons zijn er in de omgeving van Lecumberry ook verschillende rivieren waar je kan raften of kajakken.

Saint-Lizier

Saint-Lizier is een gemeente gelegen in het zuiden van Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën op ongeveer 1250 km afstand van Utrecht. Het schitterende dorp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid en staat bekend om zijn historische en culturele erfgoed. Het centrum van het dorp Saint-Lizier staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wat te doen in Saint-Lizier?

In het midden van Saint-Lizier staat een indrukwekkende kathedraal uit de 9e eeuw die wordt omringd door middeleeuwse huizen en smalle geplaveide straatjes. Er worden in Saint-Lizier regelmatig evenementen gehouden zoals tentoonstellingen maar ook concerten en muziekfestivals. Uiteraard is de heuvelachtige omgeving ook perfect voor wandelaars of mensen die graag fietsen en de sportieve vakantieganger kan ook kajakken op de nabijgelegen rivieren.