Vakantiehuizen Thüringen

Veel mensen huren een particulier vakantiehuis in Duitsland om heerlijk te genieten van de Duitse natuur en de eeuwenoude bouwwerken. Al deze aspecten komen samen tijdens een vakantie in Thüringen. Als je een vakantiehuis in Thüringen huurt dan zijn er veel bezienswaardigheden. Zo zie je in veel steden de invloed van de middeleeuwen terug, maar ook de invloed van prominente Duitsers. Naast de vele steden kun je heerlijk tot rust komen door te gaan wandelen in bijvoorbeeld het Thüringer Woud. Kortom, voor een vakantie in Thüringen is er voor ieder wat wils.

Mooie dorpen en steden in Thüringen

  • Altenburg
  • Apolda
  • Arnstadt
  • Bad Blankenburg
  • Bad Frankenhausen
  • Eisenach
  • Erfurt
  • Gotha
  • Jena
  • Weimar

Altenburg
Altenburg is een stad in Thüringen. Het telt 31.101 inwoners en is 45,6 km2 groot. De stad is bekend als de bakermat van het skaatspel. Vanaf Utrecht is de stad 624 kilometer verwijderd.

Wat te doen in Altenburg?
In het centrum vind je een prachtig historisch centrum met veel mooie winkels. Verder heb je een aantal mooie bezienswaardigheden zoals Lindenau-Museum, Mauritianum of Residenzschloss Altenburg. Ook vind je er een aantal nachtclubs, bars etc. waardoor je er goed kan uitgaan.

Eisenach
Eisenach is een plaats in Thüringen met een mooie historie. Zo staat de stad bekend om dat het de woonplaats van Johann Sebastian Bach en Maarten Luther was. Ook bevindt het kasteel de Wartburg zich in Eisenach. Op de Wartburg hebben zich veel bijzondere gebeurtenissen plaatsgevonden. Die bekendste is Sängerkrieg auf der Wartburg. Ook de heilig verklaarde Elisabeth van Thüringen heeft hier gewoond. Eisenach is een prachtige plaats met veel voorzieningen en een mooie historie. Vanaf Utrecht ligt 454 kilometer verwijderd.

Wat te doen in Eisenach?
In Eisenach vind je een prachtig centrum met veel bekende winkels en restaurantjes. Ook vind je in Eisenach veel bars en clubs waardoor je mooi kan uitgaan. De populairste bezienswaardigheden om te bezoeken zijn de Wartburg, Dragon Gorge en Bachhaus. Als je op vakantie gaat in Eisenach kan je genieten van de historie die de stad biedt, en hoeft je jezelf niet te vervelen door alle voorzieningen. Op onze website vind je veel soorten vakantieaccommodaties waardoor je altijd iets voor jou tussenzit!

Erfurt
Erfurt is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Thüringen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de idyllische straatjes met oude vakwerkhuizen uit de middeleeuwen. Erfurt ligt 550 kilometer vanaf Utrecht. Met zo’n zes uur aan reistijd is het niet ver weg van huis en is het zeker het overwegen waard om op vakantie te gaan naar Erfurt.

Wat te doen in Erfurt?
In Erfurt zijn er prachtige straatjes om doorheen te struinen en alleen maar te genieten van de prachtige middeleeuwse huizen. Deze straatjes geven je een echt vakantiegevoel. Als je door de stad loopt kom je vast ook over de Krämerbrücke. De Krämerbrücke is de langste brug in Europa met huizen op de brug. Op de brug staan 32 huizen met allemaal hun eigen kleur. Onder de brug stroomt de Gera rivier en in de zomer komen veel mensen hier verkoeling zoeken in het water. Naast deze brug zijn er nog veel meer oude gebouwen te vinden in Erfurt. De grootste is natuurlijk de Dom van Erfurt. Om de dom heen is een groot plein en zijn er terrassen te vinden. Ook de citadel Petersberg is een bezoekje waard. In Erfurt heb je verder nog het Egapark. Deze tuinen stammen uit de jaren 60 en worden gezien als een van de belangrijkste tuinen in Duitsland. In het Egapark vind je de grootste speelplaats van Thüringen, een kinderboerderij en een sculpturentuin.

Jena
Jena is een grote stad in de deelstaat Thüringen. Met 110.000 inwoners kan het gezien worden als een grote stad en in Jena staat de grootste universiteit van Thüringen. Rondom Jena zijn veel bossen te vinden op de hellingen van het Saaledal.

Wat te doen in Jena?
In Jena zit dus de grootste universiteit van Thüringen en dat is natuurlijk wel even een bezoekje waard. De vakwerkhuizen zorgen voor prachtige plaatjes en het ultieme vakantiegevoel. In de stad zijn veel winkels en terrassen te vinden. Hierdoor hoef je je nooit te vervelen tijdens je vakantie in Jena. In Jena zijn veel oude kerken te vinden en er is een stadsmuseum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Jena. Naast alle oude gebouwen en het ontdekken van de geschiedenis van Jena, is het mogelijk om de natuur in te gaan en de bossen rondom Jena in te trekken.

Weimar
Weimar is een stad in Thüringen met 65.098 inwoners. Weimar heeft mooie voorzieningen en bezienswaardigheden. Weimar staat bekend om zijn culturele erfgoed. Het is een grote stad en daarom ook genoeg te doen. Weimar ligt 536 kilometer van Utrecht vandaan en is nog geen zeven uur rijden.

Wat te doen in Weimar?
In Weimar vind je een mooi winkelcentrum met veel terrasjes, restaurantjes en andere eetgelegenheden. Ook zijn er veel mooie winkels te vinden zoals grote kledingwinkels, schoenenwinkels en juweliers. Daar houd het niet mee op want het centrum is ontzettend groot. Ook vind je er een fietsverhuur en een treinstation waardoor je prachtige dingen kan bezoeken. Verder zijn er veel bars en nachtclubs te vinden waardoor je ook goed kan uitgaan.