Vakantiehuizen in de Eifel

Een vakantie in Duitsland betekent voor veel vakantiegangers dat ze niet ver van huis zijn, maar toch echt een vakantiegevoel hebben. Als je een vakantiehuis in de Eifel huurt, dan kan je optimaal genieten van de prachtige natuur en mooie dorpen en steden zoals Trier, Gerolstein en Monschau. Zo zijn er nog meer dorpen die je kunt bezoeken tijdens je vakantie in de Eifel. Een vakantie in de Eifel heeft zoveel te bieden voor iedereen, zodat er alleen maar genoten gaat worden als je een particulier vakantiehuis in de Eifel in Duitsland huurt!

Mooie dorpen en steden in de Eifel

  • Aken
  • Bitburg
  • Blankenheim
  • Dudeldorf
  • Gerolstein
  • Hillesheim
  • Monreal
  • Monschau

Aken
Aken staat bekend om de eerste UNESCO-werelderfgoedlocatie van Duitsland, de Dom van Aken en de vele jonge mensen die je overal ziet. Ook vind je in Aken een historisch centrum met oude architectuur en de geneeskrachtige warmwaterbronnen. Aken ligt maar 198 kilometer van Utrecht vandaan en daarom ook super geschikt voor een dag of weekend weg.

Wat te doen in Aken?
In Aken vind je een aantal ontzettend mooie bezienswaardigheden zoals de Dom van Aken, de schatkamer van de Dom, het stadhuis en zo verder. Ook vind je in Aken een prachtig groot winkelcentrum waar je elk soort winkel vindt. Aken heeft een rijke geschiedenis die je duidelijk nog terugziet, in de stad vind je nog allerlei historische gebouwen en monumenten wat de stad prachtig maakt. Wat activiteiten betreft heb je in Aken heel veel mogelijkheden, zo kun je lasergamen, paintballen, naar een escape room, maar ook prachtig wandelen over de 240 kilometer aan fiets- en wandelroutes. Omdat Aken een studentenstad is, kan je er goed uitgaan in de vele cafés en terrasjes. Aken is een prachtige stad waar veel dingen te doen zijn en ook erg geschikt is voor een weekend weg.

Gerolstein
Gerolstein is een plaats in het hart van de Duitse Eifel dat bekendstaat om het gelijknamige bronwater. In Gerolstein is veel te doen en je vindt er veel restaurants. Gerolstein ligt niet ver van Nederland, het ligt net niet 300 kilometer van Utrecht vandaan.

Wat te doen in Gerolstein?
​​​​​​​In het centrum van Gerolstein vind je winkels zoals kledingwinkels, telefoonwinkels, een meubelwinkel, en zo verder. Ook zijn er mooie bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Villa Sarabodis, Erlöserkirche, Burcht Löwenburg of het Natuurhistorisch Museum. Verder heb je in alle soorten restaurants die je kan bedenken, je vindt er kroatische, Griekse, Italiaanse en Chinese restaurants. Ook zijn er pizzatentjes, snackbars en luxueuze restaurants, kortom aan eetgelegenheden geen gebrek. Entertain Mogelijkheden zijn er ook in Gerolstein. Je vindt er een pretpark en een zwembad. Op je vakantie in Gerolstein vermaak jij je wel.

Monschau
Monschau is een plaats in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, wat op een hoogte van 420 meter ligt. Monschau staat bekend om de gezellige steegjes en de mooie historische vakwerkhuizen. Monschau is een erg populair stadje onder Nederlanders doordat het dichtbij de grens ligt, ontzettend gezellig is en er veel te doen is. Ook kan je vanaf Monschau snel in het prachtige natuurgebied het Nationaal Park Eifel komen. Monschau ligt 234 kilometer van Utrecht vandaan en is daarom ook zeer geschikt voor een weekendje weg.

Wat te doen in Monschau?
Monschau heeft een gezellig historisch centrum met onder andere veel populaire en bekende winkels. Ook vind je er veel gezellige terrasjes en restaurants. Ook vind je in Monschau Tal van monumentale gebouwen, vakwerkhuizen en dergelijke in het historische stadscentrum. Verder zijn er mooie bezienswaardigheden te vinden zoals Haller, de ruïne van een oude 13e-eeuwse burcht, Burg Monschau, het Slotkapel, Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van 1649 en ga zo maar door. In Monschau kan je geweldig uitgaan en heb je een bruisend nachtleven, aanbevolen is café Braukeller. In Monschau weet je zeker dat je een geweldige vakantie beleeft door de schoonheid en voorzieningen van de stad, ook is het lekker dichtbij vanaf Nederland.

Monreal
Monreal is een stad in de Vulkaaneifel in Duitsland. De Vulkaaneifel is een prachtig gedeelte van de Eifel. Hierdoor is er genoeg te zien van de prachtige natuur in de omgeving van Monreal.

Wat te doen in Monreal?
​​​​​​​In  Monreal is er genoeg te zien van de rijke geschiedenis van het stadje. De eeuwenoude burcht is zeker een must om te bezoeken. De burcht heeft veel moeten doorstaan en is twee keer vernield. Monreal is omgeven door bomen en bossen, hierdoor zijn er tal van wandelmogelijkheden. Het schilderachtige centrum geeft je een heerlijk vakantiegevoel en de natuurrijke omgeving maakt het plaatje helemaal af. Vooral als je bij de burcht staat, heb je een prachtig uitzicht en kun je zien hoe prachtig het stadje en de omgeving is.

Dudeldorf
Dudeldorf is een klein dorp in de Eifel. Door het dorp stromen meerdere beekjes. Dudeldorf heeft een rijke geschiedenis en dit is ook terug te zien in de bezienswaardigheden in Dudeldorf.

Wat te doen in Dudeldorf?
​​​​​​​De rijke geschiedenis van Dudeldorf heeft gezorgd voor een aantal archeologische vondsten. Er zijn meerdere burchten te vinden in Dudeldorf en deze zijn het hele jaar door te bezichtigen. In het dorp zijn er nog genoeg oude gebouwen te vinden waaraan je goed kunt zien dat het dorp al heel lang bewoond wordt door mensen. Natuurlijk zijn er in de omgeving ook genoeg wandeltochten te maken en kan je heerlijk genieten van de natuur.