Vakantiehuizen Sauerland

Als je op zoek bent naar een locatie voor je vakantie in Duitsland, dan is het een aanrader om een particulier vakantiehuis in Sauerland te huren. Veel Nederlanders kennen Sauerland als een populair vakantiegebied voor zowel de winter als de zomer. Met name een vakantie in Winterberg, Willingen of Medebach is populair. Tijdens je vakantie in Sauerland kun je genieten van de prachtige natuur en mooie oude dorpen en steden. Klinkt een vakantie in Sauerland jou als muziek in de oren? Boek dan een particulier vakantiehuis in Sauerland.

Mooie dorpen en steden in Sauerland

  • Medebach
  • Oberkirchen
  • Schmallenberg
  • ​​​​​​​Soest
  • Warstein
  • Winterberg
  • Willingen

Winterberg
Winterberg is een plaats wat redelijk dichtbij Nederland ligt en bekend staat dat het het dichtstbijzijnde wintersportgebied is vanaf Nederland. De plaats is omgeven door mooie bergen, dichte bossen en kleurrijke dorpjes. Veel mensen ervaren dan ook echt alsof ze ver van huis zijn, vanaf Utrecht ligt het 315 kilometer en is net geen 3,5 uur rijden wat lang zo ver niet is. Winterberg heeft 12.442 inwoners en een oppervlakte van 147,95 kilometer.

Wat te doen in Winterberg?
In Winterberg is een mooi en gezellig centrum met veel winkels. Ook biedt Winterberg mooie bezienswaardigheden zoals Ruhr Quelle of Kahler Asten. Als je activiteiten wil beleven, zal je een bezoek kunnen brengen aan pretpark Erlebnisberg Kappe, Bikepark Winterberg of Winterberg bobsleigh, luge, and skeleton track. Wat uitgaan betreft zit je goed in Winterberg want je vindt er veel goede restaurants en is er veel keuze uit leuke cafés, bars, terrasjes, discotheken of ijssalons. Winterberg is een super goede vakantieplek als je het buitenland idee wilt ervaren maar niet  te ver weg wilt zitten. Ook kan je natuurlijk genieten van de mogelijkheden en gezelligheid die de plaats biedt.

Medebach
Medebach is een plaats in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het telt net geen 8000 inwoners en heeft een oppervlakte van 126,05 km2. Vanaf Utrecht is Medebach 322 kilometer verwijderd.

Wat te doen in Medebach?
​​​​​​​In het centrum vind je een aantal leuke winkels waaronder een outlet, kleding en speelgoedwinkel. Ook zijn er in Medebach een aantal leuke activiteiten te doen, bijvoorbeeld het AVENTURA sport klimpark of het Erlebnisbad Aqua Mundo Park  wat een prachtig waterpark is. Ook vind je best een aantal bars en cafés waardoor uitgaan ook zeker mogelijk is. Verder biedt Medebach een aantal gezellige eetgelegenheden aan in het centrum. Medebach is een mooie plaats waar je veel dingen kunt doen.

Warstein
Warstein is een stadje met 24.520 inwoners en gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Warstein staat vooral bekend om het daar gebrouwen Warsteiner Bier. Warstein is een leuke plaats met veel historie wat 291 kilometer van Utrecht vandaan ligt.

Wat te doen in Warstein?
​​​​​​​In Warstein zijn een aantal leuke evenementen en activiteiten te beleven. Zo kan je een rondleiding krijgen door de Warsteiner Welt wat leuker is dan het klinkt, ook kan je een bezoek brengen aan het Wildpark Warstein of naar de grotten en spelonken. Ook is er een prachtig binnen- en buiten zwembad met sauna en een groot ballonvaart evenement. Verder is er een centrum met ontzettend veel verschillende winkels, in het centrum kan je echt wel een tijd doorbrengen. Ook is er een gezellig café waar je goed kan uitgaan, deze wordt echt aangeraden door de gezelligheid, muziek en sfeer. Warstein is een super historisch en gezellig plaatsje waar genoeg te doen is.

Schmallenberg
Schmallenberg is een oude stad in Sauerland. Schmallenberg is onderdeel van de gemeente Schmallenberg en is als stad dan ook het centrum van de gemeente. Het heuvellandschap zorgt ervoor dat er hoogteverschillen zijn tussen de verschillende dorpen en steden.

Wat te doen in Schmallenberg?
​​​​​​​Tijdens je vakantie in Schmallenberg kun je genieten van prachtige vakwerkhuisjes in het centrum van de stad. Dit geeft een heerlijk vakantiegevoel en zorgt ervoor dat je nog meer kan genieten tijdens je vakantie. In en rond Schmallenberg zijn een aantal musea te bezoeken. Zo valt er veel te leren over de mijnbouw in Sauerland, de lange geschiedenis van Schmallenberg en de ontwikkeling van de natuur. Aangezien er veel natuur is in de omgeving van Schmallenberg is het voor liefhebbers van bossen en wild kijkers een waar paradijs.

Willingen
Willingen is een stad die vooral bekendstaat als wintersportplaats. Willingen kent maar weinig inwoners, maar tijdens de vakantiemaanden is het er toch een stuk drukker door alle vakantiegasten. Het is vanuit Nederland makkelijk te bereiken en er zijn genoeg vakantiehuizen te vinden.

Wat te doen in Willingen?
​​​​​​​Tijdens de winter is er in Willingen ontzettend veel te beleven. Vaak zijn de populaire wintersportplaatsen tijdens de zomer uitgestorven. Dit geldt niet voor Willingen, ook tijdens de zomermaanden is er genoeg te beleven in en rond Willingen. In de directe omgeving van Willingen zijn er veel wandelingen te maken en is het heerlijk om door het heuvellandschap te mountainbiken. Je kunt dus optimaal genieten van de natuur in Sauerland. In Willingen zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Willingen heeft de grootste skispringschans ter wereld, deze moet je dus gezien hebben als je in Willingen bent. Daarnaast heb je een glasblazerij en een leisteen mijn. Het Willinger Viadukt mag je ook niet missen tijdens je vakantie in Willingen.