Vakantiehuizen ​​​​​​​bij de Moezel

Als je op zoek bent naar een vakantiehuis in Duitsland, dan is een vakantie langs de Moezel een absolute aanrader. Er zijn veel plaatsen om een vakantiehuis in Duitsland te huren, maar de dorpen langs de Moezel zijn heel uniek en geven je een ultiem vakantiegevoel. Tijdens je vakantie bij de Moezel kun je prachtige wandeltochten maken en genieten van alles wat de omgeving te bieden heeft. Van de vele wijnvelden tot aan de boottochten over de Moezel, er is genoeg te bieden voor iedereen. Is een vakantie langs de Moezel precies wat jij zoekt? Zorg dan dat je een vakantiehuis langs de Moezel in Duitsland huurt.

Mooie dorpen en steden bij de Moezel

  • Beilstein
  • Bernkastel
  • Bernkastel Kues
  • Brodenbach
  • ​​​​​​​Cochem
  • Ernst
  • Koblenz
  • Traben-Trabach
  • Trier

Koblenz
Koblenz is een stad gelegen aan de monding van de Moezel met 113.388 inwoners. Het is een prachtige historische stad waar je  kunt genieten van wandelingen en  prachtige historische gebouwen. In en rond Koblenz kunt u prachtige kerken, kastelen en forten bezoeken en in de omgeving  vind je vele wijngaarden. Verder staat de stad bekend om de spitste landtong Deutsches eck, waar de Rijn en Moezel samenkomen. Koblenz ligt 329 kilometer van Utrecht vandaan.

Wat te doen in Koblenz?
Allereerst heeft Koblenz prachtige bezienswaardigheden die je kunt bezoeken zoals de Deutsche Eck, een van de drie prachtige kastelen, de Schängel Bron en ga zo maar door. Wat activiteiten betreft kan je in Koblenz een bezoek brengen aan het spoorweg, leger, of kunstmuseum, de Kabelbaan Koblenz, en daarnaast ook nog veel meer. In Koblenz kan je ook goed winkelen in de prachtige straatjes van het centrum. Ook biedt Koblenz een breed scala aan plekken om  te genieten van drankjes en plezier. Koblenz heeft een echte pub cultuur en die beleef je in een van de populaire Ierse pubs. Als je iets exotischer wilt, kan je ook nog naar een van de cocktailbars. Koblenz is een prachtige stad waar je je tijd met veel plezier doorbrengt.

Trier
Trier is een stad die samen met Worms de oudste stad van Duitsland is. Niet gek dat je de rijke historie nog vol in de stad terugvindt. De Romeinse keizer Augustus gaf opdracht om de stad te bouwen en daarom vind je er nog verschillende monumenten uit de Romeinse tijd. In de stad is erg veel te doen en bezoeken en is echt een bezoek waard. Trier ligt 349 kilometer van Utrecht vandaan.

Wat te doen in Trier?
​​​​​​​Wat bezienswaardigheden betreft kijk je in Trier je ogen uit naar de historische gebouwen, monumenten, kerken, enzovoort. In het centrum kan je je prima meerdere dagen vermaken want het centrum biedt prachtige straten met veel leuke winkels, ook is er een groot overdekt winkelcentrum. Ook kan je in Trier lekker eten bij de vele gezellige restaurantjes. Ook zijn er veel bars, clubs en kroegen te vinden waardoor je erg erg goed kan uitgaan. Kortom, Trier is een prachtige historische stad waarbij er echt genoeg te doen is.

Cochem
Cochem ligt in de Moezelvallei en staat, net als de hele regio eromheen, bekend om zijn gelijknamige wijn. Op de hellingen van de heuvels langs de oevers van de rivier zijn veel wijngaarden te vinden. De wijnen gemaakt van de hier geproduceerde druiven  zijn ongeëvenaard. Cochem is een zeer bekende en populaire plek voor toeristen. De prachtige ligging aan de rivier de Moezel, de wijngaarden, de natuur van de omgeving en de vele bezienswaardigheden zijn een aanrader. Cochem vind je 332 kilometer van Utrecht vandaan.

Wat te doen in Cochem?
​​​​​​​In Cochem vind je een aantal prachtige bezienswaardigheden zoals de burcht Reichsburg, de Sesselbahn(stoeltjeslift), senfmühle(historische mosterdmolen) of de Peterskapelle. Ook kan je genieten van een aantal activiteiten zoals een rondreis op de Moezel, een van de wijnproeverijen, een bezoek aan het wildpark, en zo verder. Naast vele bezienswaardigheden biedt Cochem ook goede winkelmogelijkheden want in Cochem vind je een prachtig historisch winkelcentrum met veel soorten winkels, maar ook terrasjes en restaurantjes. Cochem is een prachtige stad met een prachtig centrum dat ook zeer geschikt is voor een dag of weekendje weg.

Traben-Trarbach
Traben-Trarbach is een stad in de deelstaat Rijnland-Palts met 5.554 inwoners. Traben-Trarbach wordt gekenmerkt door de Brückenstranke, een poortgebouw gebouwd in 1899  bij de brug over de Moezel. Deze brug is een nieuwere kopie van de historische brug die helaas tijdens de laatste wereldoorlog in 1944 werd verwoest. De stad had van oudsher  een stedelijke structuur. Traben-Trarbach ligt 366 kilometer van Utrecht vandaan.

Wat te doen in Traben-Trarbach?
​​​​​​​Traben-Trarbach  heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden zoals de Grevenburg, Brückentor Trarbach of Burg Landshut. Ook zijn er een aantal leuke activiteiten in Traben-Trarbach zoals meerdere musea of wijnmakers. Vanwege de belangrijke positie in de wijnhandel heeft de stad Moezel veel winkels die Moezelwijn verkopen. Ook zijn er vele wijnkelders waar je heerlijke Moezelwijnen kunt proeven. Naast wijnwinkels zijn er in het centrum nog vele andere winkels te vinden.

Bernkastel Kues
Bernkastel-Kues is een toeristische bestemming in Duitsland. Het bestaat uit twee delen: Bernkastel op de rechteroever van de Moezel en Kues op de linkeroever van de Moezel. De delen zijn verbonden door bruggen. De stad ligt aan de Moezel tussen de wijngaarden. Met name het gedeelte Bernkastel is een toeristische bestemming. We hebben een oud centrum. Onder hen leidt het smalste steegje met trappen naar de wijngaarden. Kues is moderner en groter dan Bernkastel.

Wat te doen in Bernkastel Kues?
​​​​​​​De oude binnenstad van Bernkastel staat vol met historische huizen. Het renaissancistische stadhuis werd gebouwd in 1608. Boven Bernkastel ligt de ruïne van Schloss Landshut, de voormalige zomerresidentie van de aartsbisschop van Trier. In de Romeinse tijd was er een fort op het kasteelterrein.Aan de oevers van de Moezel in Kuos staat het laatgotische Sint-Niklaasziekenhuis of Xanus Stift. The Cylinder House, een museum met oldtimers uit de Duitse auto-industrie, opende in 2017 zijn deuren. Verder zijn er bezoekwaardige bezienswaardigheden en een mooi winkelcentrum.


Ernst
Ernst is een klein dorp langs de Moezel. De plaats staat vooral bekend om de vele wijnbouw. Er zijn langs de heuvels veel wijnvelden te vinden en dat zorgt voor een prachtig plaatje van Ernst en de omgeving.

Wat te doen in Ernst?
​​​​​​​Ernst is een geweldig dorp voor actieve vakantiegangers. In de directe omgeving van Ernst zijn genoeg wandelroutes. Deze wandelroutes zijn veelal langs de Moezel en verbinden meerdere dorpen met elkaar. Hierdoor zie je ook nog andere dorpen. Naast de vele wandelroutes zijn er ook fietsroutes. Deze fietsroutes zorgen ervoor dat je veel kan zien van de Moezel. Je kan met de fiets veel plaatsen bezoeken en heerlijk op een terras gaan zitten langs de Moezel. Natuurlijk is het bovendien mogelijk om echte Moezelwijn te proeven bij een van de vele wijnboeren in Ernst.