Vakantiehuizen Beieren

Als je van plan bent een particulier vakantiehuis in Duitsland te huren, dan is een vakantie in Beieren zeker aan te raden. Als je een liefhebber bent van prachtige oude steden, dan is het huren van een particulier vakantiehuis in Beieren precies wat je zoekt. Je kunt een particulier vakantiehuis huren in München, Nürnberg, Augsburg, Würzburg, Fürth en nog meer plaatsen in Beieren. Al deze plaatsen zijn zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Verder heb je in Beieren nog een aantal oude kastelen. Het bekendste kasteel is Slot Neuschwanstein.

Mooie dorpen en steden in Beieren

 • Augsburg
 • Feuchtwangen
 • Fürth
 • Grainau
 • Ingolstadt
 • Lindau Insel
 • München
 • Nonnenhorn
 • Regensburg
 • Rothenburg ob der Tauer
 • Schillingsfürst
 • Würzburg

Rothenburg ob der Tauber
Rothenburg ob der Tauber is een mooie plaats, nog helemaal gebouwd in de middeleeuwse stijl en tegenwoordig behoorlijk toeristisch. Het heeft een mooie en vooral bijzondere architectuur en is daarom ook zo populair. De prachtige plaats ligt 575 kilometer van Utrecht vandaan.

Wat te doen in Rothenburg ob der Tauber?
In het prachtige centrum vind je heel veel winkels, en je kijkt je ogen uit. Naast winkelen heeft het ook mooie bezienswaardigheden zoals het Medieval Crime Museum, het Plönlein, de Church of St. James en zo nog meer prachtige bezienswaardigheden. Ook rond de kerst is het dorp prachtig versierd in de kerststijl. Ook heb je veel uitgaansmogelijkheden waar je tot in de nacht door kan gaan. Als je op vakantie gaat in Rothenburg ob der Tauber kan je genieten van de schoonheid die de plaats biedt en alle goede voorzieningen.

Würzburg
Würzburg is een prachtige stad waar je nog veel historie vindt. De stad ligt maar 545 kilometer van Utrecht vandaan en is een prachtige vakantieplek. Würzburg staat bekend door het laboratorium waar Wilhelm Röntgen die röntgenstraling ontdekte en door de barokke prins-bisschoppelijke Residentie van Würzburg, die sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst staat. Würzburg is een levendige stad te midden van de met wijnranken bedekte hellingen. Vanaf Utrecht is het ook krap 6 uur rijden en is ook met de trein bereikbaar.

Wat te doen in Würzburg?
In Würzburg vind je een mooi winkelcentrum met mooie winkels als Tommy Hilfiger, TK Maxx en iets buiten het centrum een Ikea en een Hornbach. Voor de kinderen zijn er ook genoeg voorzieningen zoals een prachtig indoor speelpark. Ook vind je er verschillende sportscholen en andere sportgelegenheden. Wat uitgaan betreft vind je in Würzburg veel bars, discotheken en clubs. Würzburg is een mooie stad waar je alle voorzieningen vind van een grote stad, maar tegelijk een prachtige plek voor de vakantie.

München
München is de hoofdstad maar ook de grootste stad van Beieren. De stad kent een rijke historie maar is tegenwoordig een moderne stad. Er is ontzettend veel te doen en beleven en om het helemaal gezien te hebben heb je zeker wel drie tot vier dagen nodig. Verder is München een prachtige stad met heel veel mooie bezienswaardigheden. Ook is München bekend om een aantal evenementen zoals het Oktoberfest, het filmfestival en de grote kerstmarkt. Veel toeristen komen dan ook met grote groepen af op deze evenementen.  München is 791 kilometer van Utrecht vandaan en is op verschillende manieren bereikbaar.

Wat te doen in München?
Als je van shoppen houd, zit je in München op de juiste plaats. Het biedt een mega groot winkelcentrum met alle bekende en populaire winkels zoals Louis Vuitton, Decathlon en echt nog veel meer. Ook biedt München een aantal bezienswaardigheden die je niet kunt missen: veel toeristen komen  af op Marienplatz, De Drie Pinakotheken en het BMW Museum. Verder staat München bekend om de voetbalclub FC Bayern München(Allianz Arena), waar ontzettend veel mensen op af komen en ook echt een bezoek waard is. Het nachtleven in München is een van de levendigste van Europa, dus er zijn genoeg uitgaansmogelijkheden. München is echt een bruisende stad waar je jezelf nooit hoeft te vervelen.

Augsburg
Augsburg is een erg grote stad centraal in Zuid-Duitsland.Ook hoort Augsburg tot de oudste Duitse steden en staat het waterbeheersysteem op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad telt 295.830 inwoners en is ontzettend groot. Augsburg ligt 764 kilometer van Utrecht vandaan en is met de trein en auto bereikbaar.

Wat te doen in Augsburg?
​​​​​​​In Augsburg vind je een groot winkelcentrum met bekende winkels zoals, Rituals, Action, Decathlon en echt nog veel andere soorten winkels. De bekendste bezienswaardigheden in Augsburg zijn het stadhuis, het Mozarthuis en de Perlach Toren. In Augsburg vind je nog veel meer prachtige bezienswaardigheden waar veel toeristen op af komen. Ook vind je in Augsburg veel nachtclubs, bars en cafés waardoor je er prachtig kan uitgaan. In Augsburg  staan mooie accommodaties en is een geschikte stad voor een geweldige vakantie.

Regensburg
Regensburg is een grote havenstad die ongeschonden door de Tweede Wereldoorlog kwam. Doordat de stad niet verwoest was staat Regensburg staat als best bewaarde middeleeuwse stad van Europa op de werelderfgoederenlijst van UNESCO. En dat zie je, de stad is werkelijk prachtig. De plaats bevindt zich in Beieren en heeft een oppervlakte van 80,76 km2. Vanaf Utrecht is Regensburg 722 kilometer verwijderd.

Wat te doen in Regensburg?
Regensburg heeft een prachtig centrum met ontzettend veel winkels zoals Zara en Rituals. Naast een McDonald's biedt Regensburg in het centrum veel authentieke eetgelegenheden. Ook zijn er in de stad een aantal prachtige bezienswaardigheden zoals de Old Stone Bridge, de Dom van Regensburg, de Walhalla of Haidplatz. In Regensburg zijn veel bars en clubs te vinden waardoor je er goed kan uitgaan. Op vakantie in Regensburg betekent dat je kan genieten van de prachtige stad waar je niks te kort komt.

Feuchtwangen
Het dorp Feuchtwangen is onderdeel van de Romantische Strasse in de deelstaat Beieren. In het dorp zijn maar een beperkt aantal historische bezienswaardigheden. Dit komt doordat het dorp pas laat tot bloei is gekomen en is gaan uitbreiden.

Wat te doen in Feuchtwangen?
​​​​​​​In Feuchtwangen zijn er in de zomermaanden veel evenementen en dat zorgt voor extra toerisme en een heerlijke feeststemming tijdens je vakantie. Natuurlijk zijn er genoeg wandeltochten in de omgeving en is het heerlijk om te fietsen. De binnenstad is bovendien ontzettend mooi om te bezoeken en doorheen te wandelen. Zo zijn er verschillende kerken en kloosters te bezoeken en kan je veel meekrijgen over de geschiedenis van Feuchtwangen.

Fürth
Fürth is een vrij grote stad in de deelstaat Beieren. Met een prachtige binnenstad en nog veel dorpen in de omgeving is er genoeg te beleven voor liefhebbers van oude gebouwen en geschiedenis.

Wat te doen in Fürth?
​​​​​​​In Fürth is er genoeg te ontdekken. De oude binnenstad zorgt ervoor dat je genoeg ziet van de stad zelf. In de directe omgeving van Fürth heb je de bekende stad Neurenberg. Hier is ook ontzettend veel te beleven en de stad heeft een rijke geschiedenis die je helemaal kan gaan ontdekken, als je een bezoek brengt aan Neurenberg. Verder zijn er in Fürth meerdere musea waar je veel kunt leren over de geschiedenis van de stad. Natuurlijk kan je ook nog een bezoek brengen aan de oude kerk en het gemeentehuis in het centrum van de stad.

Grainau
Het dorp Grainau is gelegen in de deelstaat Beieren, direct aan de Oostenrijkse grens in de regio Garmisch-Partenkirchen. Op een hoogte van 758 meter ligt Grainau alsnog maar aan de voet van de Zugspitze. Verder ligt er bij Grainau de welbekende Eibsee.

Wat te doen in Grainau?
​​​​​​​Grainau is een perfecte plaats voor vakantiegangers. In Grainau kan je heerlijk wandelen, fietsen en mountainbiken. Het is geweldig om te gaan wandelen bij de Eibsee en prachtige plaatjes te maken. De natuur is zo prachtig dat je niet genoeg hebt aan één dag wandelen. De Zugspitze is ook absoluut de moeite waard om te bekijken en naar de top te klimmen. Er gaan ook liften omhoog, zodat iedereen kan genieten van het uitzicht op de top van de Zugspitze.

Ingolstadt
Ingolstadt is een stad in de deelstaat Beieren en staat op plek 6 van de grootste steden in Beieren. Door de stad heen loopt de rivier de Donau. In Ingolstadt vind je het hoofdkantoor van automerk Audi.

Wat te doen in Ingolstadt?
Er zijn veel oude gebouwen te vinden in Ingolstadt. Dit zorgt ervoor dat je veel te weten kunt komen over de geschiedenis van de stad. In het centrum kan je ook goed winkelen aangezien er meerdere bekende winkels te vinden zijn. Het belangrijkste gebouw in Ingolstadt is het Liebfrauenkirche klooster. Dit is een prachtig gebouw en is de meest uitgebreide kerk in Zuid-Duitsland en is gebouwd in de gotische stijl. Dit klooster moet je dan ook echt bezocht hebben als je op vakantie bent in Ingolstadt. Verder heb je nog een aantal musea om te bezoeken, namelijk het Audi museum en natuurlijk het stadsmuseum. Hier kom je veel te weten over de geschiedenis die zich heeft afgespeeld in en rondom Ingolstadt.

Lindau Insel
Lindau Insel is een eiland in de Bodensee. Het behoort tot de stad Lindau en is tegenwoordig verbonden met het vasteland door middel van een dam en een brug. Lindau Insel is makkelijk te bereiken met de trein en voor iedereen toegankelijk.

Wat te doen op Lindau Insel?
​​​​​​​Er is genoeg te beleven in Lindau. Vooral op het eiland is veel te zien omdat het oude centrum zich hier bevindt. Dit maakt het voor iedereen een prachtige plek om doorheen te wandelen. Lindau Insel ligt in de Bodensee en dat zorgt ervoor dat je veel kunt zien van de prachtige Bodensee. De stadskern is gebouwd rondom de Peterskirche op het eiland. Op het eiland kan je dus heerlijk wandelen en genieten van de prachtige gebouwen en de Bodensee. Naast het oude centrum, is de haven. De haven is de eerste plaats die je ziet als je aankomt met de veerboot. Op het ene havenhoofd staat de Beierse leeuw en op de andere staat een vuurtoren. Dit geeft geweldige plaatjes als je een bezoek brengt aan Lindau Insel.