Vakantiehuizen Allgäu

Niet veel mensen die op vakantie naar Duitsland gaan kennen de Allgäu. Het is een relatief kleine streek in het zuiden van Duitsland. Er zijn een aantal prachtige bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie in de Allgäu kan bezoeken. Zo kan je de bedevaartskerk Gschnaidt, de kasteelruïne van kalden of de hangbrug Blaue Bruck. Als je een particulier vakantiehuis in de Allgäu huurt, dan kun je ook een uitstapje maken naar het prachtige slot Neuschwanstein. Verder ligt de hoogste Duitse berg in de Allgäu. Verder is er voor kinderen ook een leuk uitstapje naar de langste rodelbaan van de Allgäu.

Mooie dorpen en steden in de Allgäu

  • Immenstadt im Allgäu
  • Kempten im Allgäu
  • Lindenberg im Allgäu
  • Slot Neuschwanstein
  • Oberstdorf
  • Sonthofen
  • Tegelberg
  • ​​​​​​​Zugspitze

Kempten im Allgäu
Kempten im Allgäu is een relatief grote stad in Beieren. De staat heeft een oppervlakte van 63,29 km2 en heeft 68.940 inwoners. Vanaf Utrecht is de stad 761 kilometer rijden. In Kempten im Allgäu zijn mooie accommodaties beschikbaar.

Wat te doen in Kempten im Allgäu?
​​​​​​​In Kempten im Allgäu vind je een prachtig winkelcentrum met winkels zoals een Zara, een C&A en zo nog heel veel andere winkels wat je vindt in het grote centrum. Ook vind je er erg veel bars en clubs waardoor je er ook 's nachts goed kan uitgaan. Wat bezienswaardigheden betreft zijn in Kempten im Allgäu de populairste bezienswaardigheden de Sint-Laurentius Basiliek, Forum Allgäu Kempten, bigBOX Allgäu. Kempten im Allgäu is een mooie vakantieplek met een prachtig uitzicht waar je genoeg kan doen.

Neuschwanstein
Slot Neuschwanstein is een ontzettend goed bezocht slot, terecht want het is een prachtig kasteel. Jaarlijks trekt het zo'n 1,3 miljoen bezoekers en is een van de populairste toeristische attracties van Duitsland

Geschiedenis van Slot Neuschwanstein
De bouw begon in 1869 door Ludwig, die van plan was een middeleeuws ridder kasteel te bouwen. Het paleis is ontworpen door  theater architect en scenograaf Christian Jank en uitgevoerd door Eduard Riedel en Georg von Dollmann. Walt Disney bezocht kasteel Neuschwanstein  voordat de bouw van zijn eerste themapark begon, en was de inspiratie voor Disneyland's Kasteel van Doornroosje in Californië. Kort na het overlijden van Rodewijk in 1886 werden de werkzaamheden aan het kasteel gestaakt. Hij heeft zijn naam gekregen door de dood van Lodewijk. Het kasteel werd gebouwd voor een bewoner en zes weken na de dood van Lodewijk II geopend voor bezoekers. Het was nooit de bedoeling van Lodewijk om het kasteel open te stellen voor het publiek. De regering stelde het echter amper zes weken na zijn dood open voor betalende bezoekers, zodat de toegangsprijzen konden worden gebruikt om  uitstaande leningen te betalen. Neuschwanstein overleefde beide wereldoorlogen ongeschonden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als opslagplaats voor  geroofde kunst uit Frankrijk, die correct werd gefotografeerd en gecatalogiseerd. Aan het einde van de oorlog werden 35 fotoalbums gevonden, die een idee geven van de omvang van de georganiseerde diefstal. Tegenwoordig is Neuschwanstein een van de belangrijkste toeristische attracties van Duitsland. Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus bezoeken dagelijks zo'n 10.000 mensen het kasteel.

Tegelberg
De Tegelberg is een berg van 1720 meter hoog, waar je ontzettend veel kan beleven. Zo zijn er veel activiteiten te doen en wordt de berg ook goed bezocht. De tegelberg ligt in de plaats Schwangau, waar je veel accommodaties vindt. Door alle activiteiten is het een plek voor jong en oud! De Tegelberg ligt 800 kilometer van Utrecht vandaan.

Wat te doen bij de Tegelberg?
Op de tegelberg kan je onder andere prachtig wandelen, rodelen, paragliden en deltavliegen en klimmen via Ferrata. Als je gaat wandelen kan je ook ervoor kiezen om de kabelbaan omhoog of omlaag te nemen. Ook heb je op de Tegelberg een aantal prachtige eetgelegenheden. Zo heb je twee panorama restaurants en een gezellige berghut. Kortom, de Tegelberg is een berg in een prachtige omgeving waar je veel leuke dingen kan doen.

Zugspitze
De Zugspitze is de hoogste berg in Duitsland en ligt op de grens met Duitsland en Oostenrijk in Zuid-Beieren. De weg naar de top is een behoorlijke klim, namelijk 2960 meter, maar is absoluut de moeite waard om te beklimmen.

Wat te doen bij de Zugspitze?
​​​​​​​Natuurlijk is er in de winter genoeg te beleven op de Zugspitze, maar ook tijdens de zomermaanden is er genoeg te beleven. Op de top van de berg ligt ook in de zomer nog genoeg sneeuw om een sneeuwballengevecht te houden. Naast het genieten van de sneeuw is het mogelijk om te wandelen in plaats van met de lift naar boven of naar beneden te gaan. Dit is vooral voor ervaren bergwandelaars aan te raden. De tocht duurt wel zo’n 10 uur, maar is het zeker waard gezien de prachtige uitzichten en ervaringen die je opdoet tijdens de wandeling. Verder heb je boven op de Zugspitze een museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de Zugspitze en de kabelbanen.

Immenstadt im Allgäu
Immenstadt im Allgäu is een pittoresk stadje aan de oever van de Großer Alpsee. Immenstadt im Allgäu ligt tussen Kempten im Allgäu en Oberstdorf. Op een hoogte van 700 meter liggen de bezienswaardigheden van Immenstadt im Allgäu.

Wat te doen in Immenstadt im Allgäu?
In Immenstadt im Allgäu is het geweldig om te gaan wandelen. In de directe omgeving vind je de Großer Alpsee, gelegen in het natuurgebied Nagelfluhkette. Dit zorgt ervoor dat je prachtige wandelingen kunt maken en kunt genieten van de natuur. In het natuurgebied heb je bovendien nog watervallen, wat natuurlijk geweldig is om even naartoe te wandelen of te fietsen. In het stadje zelf zijn er een aantal musea te bezichtigen en oude gebouwen, zoals kerken, het stadhuis en vakwerkhuizen.

​​​​​​​
Lindenberg im Allgäu

Lindenberg im Allgäu is een prachtig oud stadje in de Allgäu. In de omgeving van het stadje zijn veel wandel- en fietsroutes en natuur te vinden. Hierdoor hoeft niemand zich te vervelen tijdens de vakantie.

Wat te doen in Lindenberg im Allgäu?
​​​​​​​In en rond Lindenberg im Allgäu zijn dus veel wandel- en fietsroutes te vinden. Veel van deze routes gaan dwars door de natuur. Zo heb je verschillende watervallen op de routes en kan je tijdens de zomer genieten van verkoelende lucht in de schaduw van de bomen en rotswanden. De bergen lenen zich ook perfect voor wandelingen. Boven op de berg kan je heerlijk wegkijken en prachtige foto’s maken om het nooit meer te vergeten.


Oberstdorf
Oberstdorf ligt in het zuidwesten van de deelstaat Beieren in de regio Allgäu. Tijdens de wintersport is er veel te beleven in Oberstdorf en is het een populair gebied. Maar tijdens de zomer is er ook genoeg te beleven in Oberstdorf.

Wat te doen in Oberstdorf?
​​​​​​​In Oberstdorf zijn in de zomer prachtige wandelroutes te vinden dwars door de Duitse natuur. Als je kiest voor een van de wandelroutes, dan betekent dit dat je heerlijk kan gaan genieten van de uitzichten, verschillende watervallen en mooie bossen. Natuurlijk zijn deze routes ook op de fiets af te leggen, waardoor je nog meer kunt zien en beleven op één dag. Verder heb je in Oberstdorf de Audi Arena. Dit sportcomplex moet je echt gezien hebben als je op vakantie bent in Oberstdorf.


Sonthofen
Sonthofen ligt in de regio Allgäu en is de meest zuidelijke stad van Duitsland. Op 10 kilometer van de grens met Oostenrijk zijn er dus veel mogelijkheden op uitstapjes. Sonthofen heeft een rijke geschiedenis en dat is ook terug te vinden in het stadje zelf.

Wat te doen in Sonthofen?
In Sonthofen kan je heerlijk wandelen langs alle oude gebouwen in het centrum van de stad. Hier vind je onder andere het stadhuis, het oude marktplein en de kerk. Net buiten het centrum vind je de Ordensburg. Dit was in de Tweede Wereldoorlog een van de drie nazi-Ordensburgs. Aan het einde is het gebruikt als militair ziekenhuis. Naast alle oude gebouwen vind je in de omgeving prachtige natuur met watervallen en rustgevende wandelroutes. Verder kan je ervoor kiezen om uitstapjes te doen richting Oostenrijk aangezien dat maar 10 kilometer verderop is.